Jeďte vlakem až na festival. České dráhy vypraví z Prahy na populární Colours of Ostrava speciální expres

2. červenec 2024 14:00

České dráhy vypraví speciální vlaky na oblíbený festival Colours of Ostrava. „Colours expres“ pojede z Prahy do Ostravy ve středu 17. července. Po skončení akce odvezou účastníky festivalu dva vlaky, první vyjede z Ostravy v neděli 21. července hned nad ránem a druhý krátce po 10. hodině dopoledne.

První Colours expres vyrazí v den zahájení festivalu, tedy ve středu 17. července, z pražského hlavního nádraží v 10:19 hod. a zastaví v Praze-Libni, v Kolíně, v Pardubicích hl.n. a České Třebové. Vystoupit z něj bude možné ve stanicích Ostrava-Svinov (příj. 13:40) a Ostrava hl. n. (příj. 13:48).

Jíž během jízdy si mohou cestující vyměnit vstupenku za identifikační pásku a vyhnout se tak zbytečnému čekání před vstupem do areálu Dolních Vítkovic.

Na festival Colours of Ostrava vlakem

Zpáteční speciály pojedou dva. První v noci po skončení festivalu. Ze stanice Ostrava střed, která je vzdálená asi 300 metrů od bran festivalového areálu, odjíždí tento Colours Expres v neděli 21. července v 02:10. V Ostravě do něj půjde přistoupit ještě na hlavním nádraží (odj. v 02:15). Po zastavení v Suchdole nad Odrou, Hranicích na Moravě, Přerově, Olomouci hl.n., Zábřehu na Moravě, České Třebové, Ústí nad Orlicí, Chocni, Pardubicích hl.n., Přelouči, Kolíně a v Praze-Libni vlak přijede v 6:34 na pražské hlavní nádraží.

Druhý zpáteční Colours Expres bude odjíždět v neděli 21. července z ostravského hlavního nádraží v 10:12, zastaví v Ostravě-Svinově (odj. v 10:20) a přes Hranice na Moravě, Olomouc hl.n., Zábřeh na Moravě, Českou Třebovou, Pardubice hl.n., Kolín a Prahu-Libeň dojede do Prahy hl.n. ve 13:34.

Ve speciálních vlacích bude platit běžný tarif ČD se všemi slevami, vlaky jsou povinně místenkové. Místenky se prodávají pouze v e-shopu ČD nebo v aplikaci Můj vlak. Všechny tyto vlaky jsou zapracovány do vyhledávačů spojení a cestující je najdou také v mobilní aplikaci Můj vlak.

Podrobnosti a jízdní řády naleznou cestující na webovém portálu Vlakem na výlet.

autor: JMys | zdroj: České dráhy a.s.
Spustit audio

Nejnovější zprávy