Kam dnes v Praze za kulturou

18. srpen 2009

Úplný výstavní maraton můžete prožít v Chodovské tvrzi. V tamní stále expozici můžete poznat tvrz a region v historii, v Malé galerii pak vystavuje své obrazy Lucie Filimonová. Expozice s názvem Hlavou dolů představuje autorčino pojetí vnímání jiných realit.

Na závěr můžete jít ještě do Velké galerie a shlédnout Výběr z děl současných italských umělců. Pokud by vám to ještě bylo málo - zamiřte do Domu U kamenného zvonu. Obrazy, grafiky a plastiky tam vystavuje Jiří Anderle.

Expozice se jmenuje BATRACHOMYOMACHIA - Žabomyší a jiné války a je otevřená od 10 do 20 hodin. Pokud se na výstavu vydáte, nezapomeňte si pořádně prohlédnout i samotný dům U kamenného zvonu - pamatuje toho opravdu hodně - třeba Elišku Přemyslovnu, která v něm bydlela.

Poznávat stověžatou Prahu můžete i jako účastníci vlastivědné procházky PIS s názvem Smíchovské usedlosti. Vycházka do míst bývalých vinic připomene některé ze smíchovských viničních usedlostí: Skalku, Kotlářku, Klamovku a další. Začátek akce je v 16.00 na stanici tramvaje Kotlářka.

Na závěr ještě pozvánka do divadla. V rámci Metropolitního léta hereckých osobností uvede Švandovo divadlo hru Otevřené manželství - zoufale jedovatá tragikomedie o odvrácené straně lásky s Karlem Rodenem a Janou Krausovou začne v 19.00.

Spustit audio