Kam dnes v Praze za kulturou

19. srpen 2009

V domě U Zlatého prstenu se věnují mladým umělcům. V rámci projektu Start Up tam v těchto dnech prezentuje svoji tvorbu Tomáš Džadoň. Ani ne třicetiletý muž používá tradiční roubenou architekturu stejně jako socialistickou sídlištní zástavbu...

Jeho "stavební projekty" relativizují navyklé pohledy na prostory a zpochybňují polaritu vymezení exteriéru a interiéru. Prohlídku uměleckých děl s příjemnou procházkou můžete spojit v trojské botanické zahradě. Ve volně přístupném areálu je totiž už téměř tradiční výstava SCULPTURA NATURA. Až do Rumunska vás z českých luhů a hájů přenese expozice Barvy Avantgardy. Rumunské umění 1919-1950 ve Veleržním paláci.

Divadlo Image, scéna černého divadla, tance a pantomimy dnes uvede představení BLACK BOX, plné nonverbálních scének, které střídají čísla "v černém" a reflektují detektivní, krimi a akční příběhy. Začátek představení je ve 20.00.

Do Divadla V Celetné můžete jít na hru Růže pro Algernon. Nejúspěšnější inscenace spolku Kašpar, tragikomický příběh dementního muže, který chce být chytrý začne v 19:30.

Spustit audio