Kdo vystoupí na českých hudebních festivalech v roce 2023? Těšte se na OneRepublic, The 1975, Machine Gun Kellyho nebo Auroru

12. prosinec 2022 12:47

Pořadatelé velkých hudebních festivalů oznámili další výrazná jména, která příští rok lidé uvidí na českých pódiích. Organizátoři program každý rok odtajňují postupně a fanoušky dlouho nechávají v napětí, jestli své idoly v programu najdou nebo ne. Letos před Vánocemi se rozhodli odměňovat své publikum ve velkém.

Stejně jako minulý rok patří největší písmo na plakátech Rock for People čtyřem headlinerům. Vedle kapel Slipknot a Muse, které pořadatelé představili už před několika měsíci, nově přibylo jméno rapera Machine Gun Kellyho a také populární britské kapely The 1975.

Ta měla v královéhradeckém festival parku vystoupit už během zrušeného ročníku v roce 2020. Díky posunutí koncertu si ale budou moct lidé poslechnout i písně z nové desky Being Funny In A Foreign Language, která vyšla letos.

Colours od Ostrava

Na známá jména se budou moct lidé přijet podívat třeba i do areálu Dolních Vítkovic. Colours of Ostrava navštíví například populární skupina One Republic, která stojí za písněmi jako Counting Stars nebo Apologize, a také raper Macklemore.

Ten sice už pár let nepatří k nejaktuálnějším interpretům, na staré hity jako Trift Shop nebo Can’t Hold Us ale fanoušci po celém světě nezapomínají.

Metronome

Pozadu nezůstává ani pražský festival Metronome. Ten láká na osobitý elektronický rukopis německého tria Moderat a legendárních M83, melancholické kytarové melodie kapely White Lies a hlavně na až pohádkově jemný hlas norské zpěvačky Aurory.

Ta se do Prahy vrátí ani ne rok po svém sólovém vystoupení ve Foru Karlín, kde fanouškům představila své zatím poslední album The Gods We Can Touch.

Poslechněte si celou reportáž Josefa Kaňky.

autor: Josef Kaňka
Spustit audio

Související