Krůtí rolky se sýrovou omáčkou a bylinkami

podle paní Mirky

Suroviny:

8 menších plátků z krůtích prsíček po cca 80 – 100 g
8 plátků anglické slaniny
olej

Na marinádu:
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce kořenící směsi „Kuře gril“
eventuelně sůl

Na omáčku:
100 g taveného sýra s nivou
1 dl sladké smetany – šlehačky
1 lžička bramborového škrobu – Solamyl
1 lžíce čerstvých oblíbených bylinek nebo kořenící směs „Bylinkové máslo“
2 lžíce bílého vína

Postup:

Očištěné a osušené plátky masa lehce naklepeme, potřeme marinádou připravenou smícháním všech uvedených surovin. Vložíme do skleněné nebo porcelánové nádoby a uložíme nejméně na 1 hodinu do chladničky.

Poté si na prkénko položíme plátky slaniny, na ně položíme marinované maso a srolujeme. Aby nám při opékání držely rolky dobře tvar, propíchneme je párátkem. V pánvi rozpálíme olej a připravené rolky v něm ze všech stran dorůžova opečeme. Měkké maso vyjmeme a ve zbylém výpeku rozpustíme sýr. Podlijeme vínem a v momentě kdy je sýr dokonale rozpuštěný pomalu vlijeme smetanu do které jsme rozkvedlali bramborový škrob. Za stálého míchání a na mírném ohni přivedeme k varu, ale dále již nevaříme. Hotovou omáčku ochutíme jemně nasekanými bylinkami, v případě že je nemáme po ruce použijeme kořenící směs „Bylinkové máslo“. Z masa odstraníme párátka a před podáváním podlijeme omáčkou.

Vhodná příloha: dušená rýže nebo vařené těstoviny
Celková doba přípravy cca 20 minut (bez doby potřební k marinování)
4 porce

autoři: odborník , Mirka Kuntzmannová