Martin Písařík si pořídil ocelovou loď: Splnil se mi sen, je to ale velká starost

27. červen 2020

Kromě toho, že je Martin Písařík hercem, je také kapitánem a milovník lodí - rozhovor se proto netradičně natáčel na lodi na Vltavě. Kromě toho má ovšem Martin další vášeň, a tou je objevování světa ze sedla motorky. Z každé cesty navíc vznikne cestovatelský film.

Martin Písařík na lodi

Martin Písařík miluje lodě, má kapitánské zkoušky a jezdí i na plachetnice. „Já mám rád řeku, moře až posléze. Začal jsem snít o tom, že chci mít říční loď a jezdit na řece, ale nesnil jsem o tom, že budu jezdit v létě a koupat se. Já měl vymyšlený, že pojedu tím podzimem, budu mít čapku, svetr, tureckou kávu v plecháčku a budu koukat na to sychravý počasí.“ Tento sen si Martin splnil a loď si koupil. „Půjčil jsem si na to a nelituju toho, přesto že je to velká starost.“ I když jeho vášní jsou především řeky, jezdí občas i na moře. Projíždí se většinou po Chorvatsku, zkusil ale už i Řecko. Přiznal, že na kapitánování je nejtěžší se rychle rozhodnout.

Po koronavirové pauze se oblíbený herec pomalu vrací zpět do práce. Dne 2. září ho totiž čeká v Divadle Ungelt premiéra inscenace Vejšlap. „Je to o třech stárnoucích mužích, kteří jdou někam nahoru na kopec a mezitím řeší vztahový věci. Já jsem tam s Petrem Stachem a Honzou Holíkem a režíruje to Pavel Ondruch. Hraju tam takovýho přecitlivělýho homosexuála,“ popisuje.

Herec a milovník lodí také rád cestuje. Ujal se proto cestopisu Po jedné stopě, který má premiéru na podzim na ČT2. „Přišel jsem do nějakýho projektu, který skončil. Jsem zvyklý věci dotáhnout, tak jsem si to vzal na sebe.“ Martin písařík bude v dokumentu cestovat po Africe, od Maroka až po Nigerii. „Cíl toho je ukázat Afriku od severu na jih, tu rozmanitost,“ dodává.

Celý díl si pusťte v audioarchivu nebo na audioportále mujRozhlas.

autoři: Lenka Vahalová , jp