Dort pro Annu Matjejevnu Pavlovu - dort Pavlova
podle paní Mirky Kuntzmannové
Suroviny:
4 bílky
375 g krystalového cukru
špetka soli
1 vanilkový cukr
1 lžička vinného octa
1 lžíce kukuřičného škrobu (Maizena)
500 ml smetany ke šlehání
jahody, maliny, kivi,…
Postup:
Z bílků se solí ušleháme tuhý, ale měkký sníh, do kterého postupně zašleháváme krystalový a vanilkový cukr, ocet a kukuřičný škrob. Na pečící papír si nakreslíme kruh o průměru cca 23 cm. Do vyznačeného kruhu naneseme sněhovou hmotu a stěrkou rovnoměrně rozetřeme. Troubu zahřejeme na 150°C, vložíme plech se sněhovou hmotou a pečeme zprvu 15 minut, potom snížíme teplotu na 100°C a pečeme - sušíme další hodinu. Pak troubu vypneme a korpus necháme v troubě vychladnout. Studený ozdobíme šlehačkou a ovocem. V zimním období můžeme použít ovoce mražené nebo kompotované.
Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 2 hodiny
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka