Hlávkový salát s křenovou zálivkou
podle paní Mirky Kuntzmannové
Suroviny:
- 1 hlávkový salát
- 250 ml zakysané smetany
- 1 lžička cukru
- citrónová šťáva
- 3 lžíce nastrouhaného křenu
- sůl
Postup:
Nejprve připravíme zálivku tak, že smícháme všechny suroviny a necháme vychladit. Omytý a okapaný hlávkový salát natrháme na menší kousky a dáme do skleněné nebo porcelánové mísy. Přelijeme vychlazenou zálivkou, promícháme a ihned podáváme.
Celková doba přípravy cca 10 minut
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.