Nová deska Miley Cyrus je o sebelásce a vlastní odvaze. Nahrála ji v Los Angeles a většinu písní městu i věnovala

13. březen 2023 10:13

Někdo si ji pamatuje jako herečku z dětského televizního seriálu Hannah Montana, někdo jako rebelku, která zpívá na obří betonové kouli. Zpěvačka Miley Cyrus ale ve svých třiceti letech nadobro opustila léta dovádění a dokazuje to i na nové desce.

„Začalo se mi chtít brečet, ale pak jsem si vzpomněla, že si můžu koupit květiny,“ i tohle zpívá Miley Cyrus v aktuálním singlu Flowers. Nová deska Endless Summer Vacation je podle ní o sebelásce a vlastní odvaze.

Osmé studiové album Miley Cyrus nahrála v americkém Los Angeles. Právě tomuto městu také většinu písní věnovala.

„Ráda pomáhám druhým lidem objevovat jejich potenciál. Takové osoby jsou i v mém životě a jsem za to ráda. Ne každý totiž svůj talent vidí a je důležité občas někomu otevřít oči, aby rozuměl tomu, co opravdu umí,“ říká zpěvačka.

Cestu ke slávě Miley Cyrus otevřel v roce 2006 seriál pro teenagery Hannah Montana. Tam si zahrála dívku, která ve dne vede život úplně obyčejné středoškolačky a v noci se stává popovou hvězdou.

Celosvětovou hvězdou se pak stala i v reálném životě, odhodila tvář neposkvrněné dívky, ostříhala si dlouhé vlasy a začala provokovat. Její klip Wrecking Ball, ve kterém se objevila prakticky nahá na demoliční kouli, vyhlásila MTV v roce 2014 nejlepším videem roku.

Zpěvačka, která se nebojí experimentovat, by také podle hudebních severů měla s novým albem oznámit další turné. V Česku ještě nikdy nevystoupila.

autor: Jiří Štefl
Spustit audio

Související