O víkendu bude přerušen provoz metra v úseku Hlavní nádraží – Vltavská. Dojde také k uzavření stanice Jiřího z Poděbrad

13. leden 2023

Dopravní podnik hl. m. Prahy bude pokračovat v realizaci plánovaných investic v metru – ve výstavbě výtahů ve stanici Jiřího z Poděbrad a její modernizaci, také v rekonstrukci stropní desky nad stanicí Florenc.

Z důvodu rekonstrukce bude od soboty 14. ledna 2023 přibližně na deset měsíců uzavřena stanice Jiřího z Poděbrad na lince A, vlaky stanicí pouze projíždějí. Současně bude uzavřen vestibul a podchody stanice.

Dojde k výměně stávajících eskalátorů za nové, moderní a energeticky úspornější. Je vyhloubena šachta pro výtahy z uliční úrovně do přestupní chodby, ale i přestupní chodba jako taková. Zhotovitelé v těchto dnech dokončují ražby šachty, která vede z konce přestupní chodby k nástupišti a blíží se prorážce do stanice. Ta proběhne ve druhé polovině února.

V oblasti stanice Jiřího z Poděbrad můžou cestující využít pravidelné linky povrchové dopravy. Tramvajové linky zajišťují spojení ke stanicím linky metra A Flora a Muzeum.

Podrobnější informace k výluce najdete na webových stránkách DPP - ZDE.

Výluka v úseku Hlavní nádraží – Vltavská

Dopravní podnik bude ukládat do stropu nad stanicí Florenc dalších sedm nových předepjatých nosníků, proto bude po celou sobotu 14. ledna a neděli 15. ledna 2023 obousměrně přerušen provoz metra na lince C v úseku Hlavní nádraží – Vltavská.

Pro cestující bude zavedena náhradní tramvajová doprava. Podrobnější informace k výluce najdete na webových stránkách DPP - ZDE.

autor: | zdroj: Dopravní podnik hl. m. Prahy
Spustit audio