Objekt Nová Palmovka by bylo nejlepší prodat, říká starosta Prahy 8 Ondřej Gros

Jak městská část naloží s torzem stavby projektu Nová Palmovka? A jak vypadá bezpečnostní situaci kolem metra Florenc? Hostem pořadu K věci byl starosta Prahy 8 Ondřej Gros z ODS.

Centrum Nová Palmovka je projekt nové radnice městské části Praha 8 v Praze-Libni spojené s obchodním centrem. Objekt se ale bohužel nedostavěl a teď to tam vypadá spíše jako místo duchů. „Zastavení stavby v minulém volebním období byla obrovská chyba bývalého vedení a my se dnes potýkáme s několika právními spory s Metrostavem a i vzhledem ke covidové krizi, kdy rozhodčí soud není teď schopen rozhodovat, tak se nám to pořad táhne. Bolí mě z toho srdce, je to vlastně největší problém, který máme,“ vysvětluje starosta Prahy 8.

Zatím to vypadá, že se objekt buď prodá, nebo se dostaví s pomocí soukromého investora. „Rychlejší a radikálnější řešení je prodej.“

Zajímá vás, jak to vypadá s plánovaným kilometrovým obchvatem pražské Libně? Nebo co se změnilo kolem bezpečnosti na Florenci? Poslechněte si celý díl pořadu K věci.

autoři: Štěpánka Duchková , jp

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.