Pavel Šimčík a Iva Janžurová v rolích svérázné dvojice vnuka a babičky. Do kin zamířil Krobotův film Velká premiéra

22. červenec 2022 11:26

Po světové premiéře v Karlových Varech vstupuje komedie Velká premiéra Miroslava Krobota také do českých kin. Film se natáčel loni v létě v Praze a Olomouci.

Komedie Velká premiéra vás zavede do divadelního prostředí. Herec a milovník humoru Pavel Šnajdr odjíždí z Prahy do Olomouce, kde bude poprvé režírovat vlastní představení. Za sebou nechává krachující manželství, v Olomouci na něj zase čeká milovaná babička.

Scénář filmu napsal Miroslav Krobot opět v tandemu s olomouckým psychologem Lubomírem Smékalem. „My jsme na sebe tak zvyklí, že vlastně už neděláme rozdíl, jak to vyjde, tak píšeme. Buď spolu, nebo píšeme dálkově, posíláme si věci a korigujeme. Je to různé, ta metoda není jednoznačná,“ vysvětluje Krobot.

Pavel Šimčík, představitel Pavla Šnajdra ve filmu Velká premiéra

Hlavní roli psal přímo na tělo svému kolegovi z Dejvického divadla. Herec Pavel Šimčík přiznává, že určité povahové rysy mají s postavou Pavla Šnajdra společné:

„Častokrát máme blízko k tomu řešit situace neotřelými způsoby, máme podobný pohled na život. Vyústěním některých situací je grimasa nebo humor, vtip, který člověk potřebuje udělat, aby se z toho dostal. Co máme rozdílné, já určitě nejsem takový ranař, nejdu úplně do extrémů, ale ten základ zůstává stejný.“

V roli jeho babičky se představí Iva Janžurová, uvidíte také Kláru Melíškovou, Ivu Pazderkovou, Jenovéfu Bokovou, Jakuba Žáčka, Miroslava Krobota, Ivanu Plíhalovou nebo Romana Vencla.

Jak popisuje Pavel Šimčík svou hereckou kolegyni Ivu Janžurovou? Poslechněte si celý rozhovor.

Babičku hlavního hrdiny filmu Velká premiéra ztvárnila Iva Janžurová
autoři: Václav Müller ,
Spustit audio

Související