Pikantní směs s masem a zeleninou
podle paní Mirky Kuntzmannové.
Suroviny na 4 porce:
- 400 g vepřového nebo kuřecího masa
- 50 g slaniny
- 1 lžíce oleje
- svazek jarní cibulky
- 2 barevné papriky
- 1 – 2 menší cukety
- 100 g naložených sušených rajčat (1 malá konzerva)
- harisa podle chuti a odolnosti strávníků (pasta nebo sypké koření)
- sůl
Postup:
Nejprve si očistíme a opláchneme zeleninu. Neoloupané cukety a papriky nakrájíme na kostičky, jarní cibulku, včetně natě, na silnější kolečka a z rajčat slijeme olej. Z masa připravíme nudličky o tloušťce 1/2 cm a dlouhé cca 3 cm . V pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm nakrájenou slaninu. Přidáme připravené maso, které prudce restujeme asi 3 minuty. Pak přidáme jarní cibulku a opět krátce orestujeme. Nyní ke směsi přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, promícháme, přiklopíme poklicí a na malém ohni krátce podusíme. Zelenina musí být jen změklá, měla by trochu křupat. Na závěr přidáme rajčata a harisu, které dáme jen takové množství, aby byl pokrm snesitelně pálivý. Prohřejeme a podáváme.
Doporučená příloha: kuskus, dušená rýže nebo chléb.
Celková doba přípravy cca 25 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka