Polemic to rozbalí v Lucerna Music Baru

5. únor 2014

Skupina Polemic zahraje od 20:00 v Lucerna Music Baru. Na program zařadila osvědčené hity, ale i novinky z jejich aktuálního alba Hey! Ba-Ba-Re-Bop. Na desce spolupracovali se známými hudebníky, například s Lenkou Dusilovou nebo Matějem Ruppertem.

"Zajímavostí je, že koncert bude v předvečer nedožitých narozenin Boba Marleyho, a tak s největší pravděpodobností určitě dojde i na nějaké Marleyho hity. Každopádně velká událost pro všechny fanoušky Polemic, určitě si nenechte ujít jejich velký pražský koncert, který proběhne v pražském Lucerna baru, otevírá se v 8 večer," zve za pořadatele Lukáš Kolíbal.

Několik erotických povídek si můžete přečíst v knižní prvotině Zdenka Merty Pražská svatba. Autor ji pokřtí v 17:00 v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí. Některé příběhy jsou vyprávěné z mužské, jiné z ženské perspektivy. Merta ale střídá i prostředí, a tak noční klub vymění jeho hrdinové v další kapitole za město nebo palubu letadla.

"Například v povídce výlet unese hlavní hrdina svou vyhlédnutou vyvolenou na zálety do přírody za Prahu. Má však smůlu a namísto vášnivého skotačení se uprostřed noci polonahý ocitá tváří v tvář rozzuřenému vlčákovi. Za zpěvu operní árie si pak sice zachrání holou zadnici, ale tak se stydí, že se milostných hrátek raději vzdá," líčí děj Romana Jarolínová z vydavatelství, které knihu publikovalo.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.