PŘEHLEDNĚ: Kam se jít v Praze koupat? Podívejte se na seznam venkovních koupališť a bazénů i s mapou

5. červenec 2023

Milujete koupání, opalování, nebo si jen rádi lehnete pod slunečník s knížkou? V Praze je mnoho možností, kam můžete vyrazit, a to i s dětmi, hladovým žaludkem a chutí užít si zábavu. Podívejte se na náš výběr.

TIP: Aktuální kvalitu vody sedmi pražských koupališť můžete zjistit na stránkách Hygienické stanice hl. m. Prahy

Koupaliště Pražačka

  • kde: Žižkov (Praha 3)
  • otevírací doba: všední den 6:00–8:00 a 10:00–21:30, víkendy 10:00–20:00
  • více podrobností

Pražačka zve ke koupání všechny nenáročné plavce, rodiny s dětmi a milovníky sluníčka. Jedna zóna je vždy vyčleněná plavcům, druhá je oddychová a poslední si užijí zejména děti. V areálu najdete převlékárny, sprchy a občerstvení. Na bezpečnost dohlíží plavčíci.

Koupaliště Lhotka – biotop

  • kde: Lhotka (Praha 4)
  • otevírací doba: přes prázdniny denně, 9:00–20:00
  • více podrobností

Momentálně je koupaliště hygienickou stanicí uzavřeno, situace se řeší, sledujte aktuality na webových stránkách. Jinak můžete do Lhotky vyrazit za přírodním koupalištěm s biotopovým čištěním vody, tedy za působení vodních rostlin a bez chemických látek. K dispozici jsou zde šatny, sprchy, toalety, klubovna a stánek s občerstvením. Počet návštěvníků areálu je regulován – doporučujeme proto sledovat aktuální obsazenost online.

Venkovní bazény v Podolí

Venkovní koupání nabízí i Plavecký stadion Podolí, a to hned ve dvou bazénech: menším (33 m) a větším (50 m). V Podolí můžete zároveň využít saunu, zajít si na masáž nebo do fitness centra.

Plavecký stadion v Podolí

Žluté lázně

V Podolí nemusíte jen do bazénu, můžete zamířit i k řece. Sportovní a relaxační areál Žlutých lázní toho nabízí hodně. Děti si vyhrají v brouzdališti, dospělí ocení velkou travnatou pláž a skvělé sportovní vyžití. Zahrajete si tu kroket, pétanque, stolní tenis nebo beach volejbal, půjčit si můžete kajak, šlapadlo, paddleboard nebo motorový člun. To vše doplňují restaurace a bary.

Biotop Radotín

Další přírodní biotop najdete v Radotíně. Čeká tam na vás koupací jezero a biologické (čistící) jezero. Součástí areálu jsou převlékárny, venkovní sprchy, letní toalety, bufet a dětské hřiště. Deku si můžete rozložit na travnaté pláži a k tomu si můžete zapůjčit slunečník.

Venkovní bazén Aquaparku Barrandov

  • kde: Hlubočepy (Praha 5)
  • otevírací doba: pouze při příznivém počasí
  • více podrobností

Když počasí přeje, otevře Aquapark Barrandov i svůj venkovní areál. Tam kromě bazénu najdete také opalovací louku, dětské brouzdaliště a minihřiště, občerstvení a hřiště na beach volejbal nebo kuželky.

Biotop Radotín

Koupaliště Divoká Šárka

V Divoké Šárce se můžete kromě Džbánu vykoupat ještě v jednom koupališti. To nabízí dva bazény pro plavce, brouzdaliště pro malé návštěvníky, ale také tobogán, houpačky, skluzavky, trampolínu a dětský hrad. Ti starší si zase můžou zkrátit dlouhou chvíli stolním tenisem, nohejbalem a volejbalem. Kromě sportovního vybavení si můžete zapůjčit lehátko nebo slunečník a hlad zaženete v občerstvení.

Koupaliště Petynka

Na Petynce na vás čekají travnaté pláže a vyhřívaný bazén. Nudu můžete zahnat jízdou na tobogánu, beach volejbalem nebo stolním tenisem. Nejmenší  návštěvníky potěší brouzdaliště se skluzavkou, dětské hřiště nebo vzduchová trampolína. I zde můžete na webu sledovat aktuální počet návštěvníků.

Plovárna Baden Baden Štvanice

  • kde: ostrov Štvanice (Praha 7)
  • otevírací doba: všední den 14:00–22:00, víkendy 12:00–22:00
  • více podrobností

Zaplavat si ve Vltavě? Proč ne! Využít k tomu můžete třeba plovárnu na ostrově Štvanice. Pro návštěvníky jsou k dispozici lehátka, paddleboardy, toalety, sprchy a občerstvení.

Koupaliště Stírka

  • kde: Kobylisy (Praha 8)
  • otevírací doba: přes prázdniny denně, 9:00–19:00
  • více podrobností

V Kobylisích můžete vyrazit k vodě na koupaliště Stírka. Čeká tam na vás velký bazén a pro děti zase malý bazének s vodním hřibem a skluzavkou. Koupaliště nabízí možnost zapůjčení lehátek a slunečníků. Občerstvit se můžete v restauraci nebo stánku a kdo by si chtěl kromě plavání užít i jinou aktivitu, může si zahrát volejbal, fotbálek nebo pétanque.

Plážový volejbal

Koupaliště Ládví

V Praze 8 láká k plavání také na Koupaliště Ládví. I tady je k dispozici velký bazén, dětské brouzdaliště s vodním hřibem a skluzavkou a k zapůjčení lehátka se slunečníkem. Využít můžete i dráhy na pétanque a stoly na ping-pong.

Koupaliště Klánovice

  • kde: Klánovice (Praha 9)
  • otevírací doba: do 9. září denně 10:00–19:00, o víkendech od 9:00
  • více podrobností

Malý a velký bazén s pozvolným vstupem do vody najdete také v Klánovicích. Pro nejmenší je pak k dispozici brouzdaliště a dvě dětská hřiště. Areál disponuje sociálním zařízením, převlékárnami, občerstvením a travnatou pláží. Ve volné chvíli si tady můžete zahrát stolní tenis, minigolf nebo beach volejbal.

Hostivařská přehrada

V Hostivařské přehradě uprostřed lesoparku jsou vítány rodiny s dětmi i sportovci. V areálu naleznete dvě pláže, a to hlavní a nudistickou. Součástí jsou sprchy, toalety, převlékárny, dětské hřiště i několik stánků s občerstvením. Zábavu si můžete užít na obří skluzavce nebo trampolíně, koupaliště také nabízí možnost zapůjčení lehátek nebo lodiček, šlapadel a paddleboardů.

 Koupaliště Kolovraty

Na okraji Prahy v Kolovratech na vás čeká vyhřívaný venkovní bazén s plaveckými dráhami a relaxační částí. Pro děti tady mají malý bazének s klouzačkou a chrličem. Slunit se můžete na rozlehlé travnaté ploše nebo slunné terase s lehátky. Pro návštěvníky je k dispozici sociální zařízení, převlékárny a také občerstvení.

Opalování (ilustrační foto)

Venkovní bazén SK Slavia

Zaplavat si v Praze 10 můžete přes léto i ve venkovním bazénu SK Slavia ve Vršovicích. Pro děti mají k využití dětský bazének se skluzavkou a opodál i tobogán.

Venkovní bazén Hloubětín

Plavecký a sportovní areál v Hloubětíně má kromě dvou krytých bazénů také jeden venkovní. Čeká vás tu zrekonstruované zázemí a to vše jen 200 metrů od zastávky metra.

Venkovní zóna Aquapalace Praha

  • kde: Průhonice – Čestlice (Praha – východ)
  • otevírací doba: denně, 9:00–22:00
  • více podrobností

Odpočinek i zábavu si můžete dopřát také ve venkovní zóně Aquapalace Praha s lehátky a slunečníky. Přes léto je v provozu také 100 metrů dlouhá venkovní divoká řeka.

Koupaliště Čakovice

V Čakovicích můžete využít místní koupaliště, které nabízí velký a malý bazén s pohodlným vstupem do vody a tobogán. Zatímco si mohou rodiče rozložit deku na trávě, děti se zabaví na hřišti. V areálu je také k dispozici občerstvení.

Přehled venkovních koupališť a bazénů:

autoři: ech ,
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka