Tipy na víkend v Praze: nakupte na MINT Marketu, užijte si peklo na Krampus show nebo zajděte s dětmi na VILOmeniny

24. listopad 2023

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

MINT Market

  • pátek 24. a sobota 25. listopadu, Praha 7

Halu 13 v Holešovické tržnici opět zaplní trh se svěží módou a designem, kde se představí více než 100 tvůrců a designérů z celé České republiky i ze zahraničí. Pěkně v suchu a pod střechou si můžete nakoupit vánoční dárky nebo udělat radost sami sobě. Nabídka bude jako vždy široká – autorská móda, doplňky, šperky, bio kosmetika, svíčky, delikatesy a mnoho dalšího.

Krampus show

  • neděle 27. listopadu, Praha 7

Děsivou Krampus show zažijete ve venkovní části areálu Výstaviště na Bruselské cestě. Uvidíte více než 100 krampus čertů z proslulých rakouských průvodů, ti jsou známí svými propracovanými maskami, kravskými zvonci, kožichy, řetězy a ohni. Program zahrnuje ohňová vystoupení a hudební produkci, k dispozici bude gastrozóna s teplými nápoji a občerstvením. Akce je rozdělená na odpolední Krampus family show a večerní Krampus night show.

VILOmeniny – festival pro malé i větší objevitele

  • pátek 24. až neděle 26. listopadu, Praha 7

V Divadle VILA Štvanice se můžete těšit na festival pro malé i větší objevitele VILOmeniny. Divadelní představení doplní koncert, ale také konference představující nejlepší alchymistické zlepšováky pro dnešní svět a spoustu dalších zábavných aktivit. Bude tu kutilská dílna, hernička a venkovní hřiště.

Adventní trhy

Čtěte také

Chcete si užít předvánoční atmosféru do sytosti? Vypravte se na procházku rozsvícenou Prahou, kochejte se a zahřejte se svařákem, punčem nebo medovinou. K tomu všemu patří samozřejmě adventní trhy, které v Praze už začaly. Svátečně nazdobené stánky postupně najdete na mnoha místech metropole. Od pondělí 20. listopadu už se můžete vydat na trhy na náměstí Míru, v sobotu se otevřou na náměstí Republiky a v neděli na Tylově náměstí. Staroměstské náměstí a Václavské náměstí se zaplní stánky od 2. prosince.

Komentovaná krmení a adventní dílny v Zoo Praha

  • sobota 25. a neděle 26. listopadu, Praha 7

O víkendu se opět můžete zúčastnit na komentovaných krmení a setkání u zvířat, přesný rozpis ZDE. V sobotu se tu koná Zooškola pro dospělé na téma Zbavte se fobií. Zkušení lektoři vás seznámí s obávanými tvory, vysvětlováním a postupným seznamováním se pokusí nahradit negativní pocity pozitivní zkušeností do dalšího života.

V neděli vás průvodci vezmou na prohlídku do Pavilonu šelem a plazů. A na programu jsou i adventní dílny zaměřené na výrobu vlastních adventních věnců a vánočních dekorací. Z kapacitních důvodů je nutné se předem objednat.

Noční provázení skleníkem Fata Morgana

  • do soboty 16. prosince a pokračování i v roce 2024, Praha 7

Zaposlouchejte se do zvuků džungle, která nikdy nespí, a zažijte tropický skleník Fata Morgana jinak. Botanická zahrada láká na dobrodružnou cestu kolem světa tropických rostlin, ryb a žab. Prohlídky se konají vždy v pátek a v sobotu po setmění. Některé druhy rostlin rozkvétají právě za tmy a omamně voní, skleníkem se nese koncertování tropických žabek.

Světla vyprávějí

  • do 31. ledna 2024

Žluté lázně rozzářila světelná expozice, ve které vás okouzlí sváteční výzdoba a svítící dekorace. Světelná zahrada na břehu Vltavy se otevírá vždy v 16 hodin a je přístupná do 21. hodiny.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.