Tipy na víkend v Praze: Pivo na Náplavce, BřeziněFest, Muzejní noc

14. červen 2024

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Pivo na Náplavce

  • pátek, sobota 14.–15. června, Praha 2
Náplavka v Praze

Tradiční festival 50 mikro a minipivovarů na náplavce Rašínova nábřeží se bude letos konat po dvanácté! Organizátoři slibují bohatou gastronomii a živou hudbu. V širokém spektru chutí a vůní bude návštěvníky festivalu obsluhovat na 20 stánků s jídlem. Vstup na festival i doprovodný kulturní program bude zdarma, podmínkou degustace piv však bude koupě 0,3 l skleněného džbánku. Společně s festivalovou degustační kartou a tužkou bude za 100 Kč. 

MINT Market

  • neděle 16. června, Praha 2
MINT Market se přesunul na Rašínovo nábřeží

Na Rašínově nábřeží můžete zůstat i v neděli. Sháníte nové šaty na léto, kabelku k vodě nebo nové naušnice? Stavte se na MINT Marketu. Svou tvorbu zde představí více než 130 tvůrců a designérů z celé republiky i zahraničí. MINT Market je trh se svěží módou, šperky, designem a delikatesami, tak se stavte ochutnat.

BřeziněFest

  • sobota 15. června, Praha-Březiněves
Ondřej Hejma a Žlutý pes

Rodinný hudební festival se na okraji Prahy koná už posedmé. Na sedmém ročníku BřeziněFestu se můžete těšit na skupiny Island Mint, Monkey Business, Žlutý pes nebo vystoupí Kateřina Marie Tichá s Bandjeez.

Sukulenty v interiéru

  • od 7. června, Praha 7
Tlustice je tučnolistý sukulent. Listy v sobě ukládají tekutinu

Zajděte na výstavu, která promění váš domov! Výstava sukulentů v Botanické zahradě Praha je plná inspirace pro každého, kdo si chce zkrášlit svůj byt exotickými pokojovými rostlinami. Během výstavy se detailněji seznámíte s druhy, které se staly oblíbenými ozdobami domovů i kanceláří. V prodejní části si můžete vybraný sukulent rovnou zakoupit.

Muzejní noc v NZM Praha

  • sobota 15. června, Praha 7
Už stroje před vstupem do NZM jsou pro děti velkým lákadlem

V sobotu můžete navštívit všechny expozice a výstavy za symbolické vstupné a navíc v netradičním čase. Užít si můžete i jedinečný západ slunce ze střešní terasy muzea. Jako každoročně je pro návštěvníky Muzejní noci připraven také zajímavý doprovodný program. Komentované prohlídky na třech trasách, workshopy nebo koncert skupiny Broky Františka Kanečka s kytaristou a zpěvákem Timem Breedingem.

Výstava Planeta Praha

  • do 1. září, Praha 2

Čtěte také

Centrum architektury a městského plánování připravilo spolu s tvůrci dokumentárního filmu a knihy Planeta Praha stejnojmennou výstavu. Pro návštěvníky je připravena řada interaktivních prvků, včetně virtuální reality. Nahlédněte do světa našich zvířecích spolubydlících, jak vidí metropoli a život v ní? A jak využívají městské prostředí? Odpoví expozice, která trvá až do září.

Výstava KAFKAESQUE 

  • do 22. září, Praha 7

Čtěte také

Pražský rodák Franz Kafka je jedním z klíčových autorů 20. století. Jeho romány, příběhy a korespondence byly přeloženy do desítek jazyků. Letos je to 100 let od jeho úmrtí, což připomíná výstava v Centru současného umění DOX. Více než třicet umělců tak představuje vlastní kafkovské pojetí současného světa. Připraveny jsou také diskuse, filmové projekce nebo koncerty.

Výstava Czech Press Photo

  • do konce srpna, Praha 1

Čtěte také

V Nové budově Národního muzea můžete navštívit výstavu již 29. ročníku prestižní novinářské soutěže Czech Press Photo. Prezentovány jsou oceněné snímky a další vybrané fotografie, které charakterizují uplynulý rok. Celkem je k vidění více než 470 tištěných fotografií a více než 240 snímků v obrazovkách a projekcích od 120 autorů. Součástí výstavy bude bohatý doprovodný program.

Rádiová stezka

  • Praha–Satalice

Čtěte také

Studenti 1. IT Gymnázia v Satalicích vytvořili naučnou stezku na počest rádiové historie. Vysílání začalo 18. května 1923 ve stanu v pražských Kbelích a v sousedních Satalicích byla vybudována rádiová stanice. Dnes v budově sídlí právě zmíněné gymnázium a trasa vede kolem něj parkem. Projít si ji může kdokoli, má osm zastávek a vznikla k ní i aplikace.

autor: djo | zdroj: Kudy z nudy
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.