Tipy na víkend v Praze: zajděte si zabruslit, obdivujte ledové sochy nebo taneční kostýmy ze StarDance

12. leden 2024

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Ice Magic

  • do dubna 2024, Praha 2

V Riegrových sadech vyrostla největší ledová výstava v České republice. První ročník je inspirován známými pohádkami, umělečtí řezbáři vytvořili třeba postavy z pohádky Frozen, Lví král, Doba ledová, najdete tu včelku Máju i rodinou Adamsových. Na 70 soch bylo zpracováno 180 tun ledu.

Bruslení v Praze

Čtěte také

Hurá na brusle! Chcete si trochu zasportovat? K zimě prostě bruslení patří, jestli nevíte, kam v Praze vyrazit, poradíme vám. Těch míst je docela dost, metropole se zaplnila ledovými plochami. Ve většině případů vlastní vybavení nepotřebujete, na místě si vše zapůjčíte a často je v blízkosti i občerstvení. Podívejte se na náš velký přehled a v mapě si najděte nejbližší kluziště nebo zimní stadion.

Rádiová stezka

  • Praha – Satalice

Čtěte také

Studenti 1. IT Gymnázia v Satalicích vytvořili naučnou stezku na počest rádiové historie. Vysílání začalo 18. května 1923 ve stanu v pražských Kbelích a v sousedních Satalicích byla vybudována rádiová stanice. Dnes v budově sídlí právě zmíněné gymnázium a trasa vede kolem něj parkem. Projít si ji může kdokoli, má osm zastávek a vznikla k ní i aplikace.

Výstava Sto let je jen začátek

  • do 18. února, Praha 7

Čtěte také

Prodloužili jsme výstavu ke 100. výročí od zahájení pravidelného rozhlasového vysílání u nás. Národní technické muzeum vám na výstavě „Sto let je jen začátek. Český rozhlas 1923–2023“ představí velké události a příběhy rozhlasové historie pomocí zvukové techniky. Projekt připomíná významné rozhlasové osobnosti, program i hudbu v jednotlivých obdobích.

Výstava Šaty, které tančí

  • do 25. února, Praha 2

Čtěte také

V Galerii Tančící dům si můžete prohlédnout taneční kostýmy, které na sobě měli soutěžící ve StarDance. Uvidíte nejrůznější materiály, doplňky, boty, dozvíte se, jak takové šaty vznikají a spoustu dalších zajímavostí. Nechybí ani oblečení moderátorů Terezy Kostkové a Marka Ebena. Výstava je přístupná až do 25. února.

Světla vyprávějí

  • do 31. ledna 2024

Čtěte také

Žluté lázně rozzářila světelná expozice, ve které vás okouzlí sváteční výzdoba a svítící dekorace. Světelná zahrada na břehu Vltavy se otevírá v 15:30 hodin a je přístupná do 21. hodiny. Sochy a objekty se každý den rozsvítí rozzáří 400 tisíci LED světelnými diodami.

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.