V Praze 4 se srazil autobus MHD s nákladním autem. Lehce se zranilo dvanáct lidí

23. květen 2024 11:00

Autobus se v ulici Sulická v Praze 4 Krči srazil ve čtvrtek ráno s nákladním autem. Dvanáct lidí se lehce zranilo, informovali záchranáři. Zároveň na několik desítek minut vyhlásili traumaplán. Na místě zasahovali také policisté a hasiči.

Nehoda se stala kolem 8.00 na křižovatce ulic Zálesí a Sulická v Praze 4. Záchranáři vyhlásili traumaplán prvního stupně, který se zavádí při mimořádných situacích s větším počtem zraněných. Po 38 minutách ho ukončili.

„Na místě cca 12 zraněných osob, všichni lehce a mimo ohrožení života,“ uvedli záchranáři, kteří k nehodě vyslali pět sanitek a inspektora kvůli koordinaci zásahu na místě. Jedenáct z dvanácti zraněných nakonec rozvezli do čtyř pražských nemocnic, jednoho pacienta ošetřili na místě.

Podle záběrů z místa nehody autobus dopravního podniku zezadu narazil do nákladního auta. Poškozená byla pravá přední část autobusu. Lidi z vozidel hasiči vyprošťovat nemuseli.

„Hasiči zajistili místo nehody a po zadokumentování odtrhli obě vozidla od sebe. Poškozený autobus odvezla jednotka hasičů dopravního podniku,“ upřesnil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

autor: ako | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio