Vepřová krkovice s pikantní krustou
podle paní Mirky Kuntzmannové.
Suroviny na 4 porce:
4 plátky krkovice bez kosti po cca 150 g
Na marinádu:
- 2 celá vejce
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 4 lžíce kečupu
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička sladké mleté papriky
- trochu chilli
- 1 lžička majoránky nebo bazalky
- 2 lžíce oleje
Na smažení:
- sádlo nebo olej
Postup:
Omyté a papírovým ubrouskem osušené vepřové plátky naklepeme. Lehce je osolíme, naložíme na několik hodin do marinády a uschováme v chladničce. Marinádu připravíme tak, že do rozšlehaných vajec vmícháme všechny ostatní přísady. V pánvi rozpálíme olej nebo sádlo a marinované vepřové plátky z obou stran opečeme. Z každé strany opékáme 2 až 3 minuty. Na takto připraveném mase se z marinády vytvoří pikantní krusta. Hotové maso je šťavnaté a křehké.
Doporučené přílohy: vařené brambory, chléb, pečivo, čerstvá nebo nakládaná zelenina, zeleninové saláty.
Celková doba přípravy: cca 30 minut + doba potřebná k marinování masa.
Poznámka: Tuto marinádu můžeme použít i při grilování, v tom případě z ní vypustíme škrob.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka