Vepřové kotlety s paprikami
podle Mirky Kuntzmannové
Suroviny:
4 vepřové kotlety s kostí po cca 200 g
1 cibule
1 lžíce sádla
50 g rajčatového protlaku
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžíce mouky
2 čerstvé papriky
masový vývar
200 ml sladké smetany
Sůl
Postup:
Kotlety otřeme mokrou utěrkou, na okrajích je nařízneme, naklepeme, osolíme a v rozpáleném oleji je zprudka opečeme po obou stranách. Opečené maso vyjmeme, do tuku dáme najemno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou smíchanou s mletou paprikou a krátce osmahneme. Potom podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, zamícháme, vložíme zpět opečené maso a na nudličky nakrájené očištěné papriky. Pod poklicí dusíme do měka. Na závěr přilijeme smetanu, zamícháme, podle chuti osolíme a velmi krátce povaříme.
Příloha: noky, těstoviny, jemné knedlíky, vařené brambory, pečivo
Poznámka: pro pikantnější chuť lze použít alespoň jednu pálivou papriku nebo feferonky.
Celková doba přípravy cca 45minut
4 porce
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://praha.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.