Vepřové kotlety s paprikami

podle Mirky Kuntzmannové

Suroviny:

4 vepřové kotlety s kostí po cca 200 g
1 cibule
1 lžíce sádla
50 g rajčatového protlaku
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžíce mouky
2 čerstvé papriky
masový vývar
200 ml sladké smetany
Sůl

Postup:

Kotlety otřeme mokrou utěrkou, na okrajích je nařízneme, naklepeme, osolíme a v rozpáleném oleji je zprudka opečeme po obou stranách. Opečené maso vyjmeme, do tuku dáme najemno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou smíchanou s mletou paprikou a krátce osmahneme. Potom podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, zamícháme, vložíme zpět opečené maso a na nudličky nakrájené očištěné papriky. Pod poklicí dusíme do měka. Na závěr přilijeme smetanu, zamícháme, podle chuti osolíme a velmi krátce povaříme.
Příloha: noky, těstoviny, jemné knedlíky, vařené brambory, pečivo

Poznámka: pro pikantnější chuť lze použít alespoň jednu pálivou papriku nebo feferonky.
Celková doba přípravy cca 45minut
4 porce

autoři: odborník , Mirka Kuntzmannová