Autor Krysáků připravuje nový animovaný seriál Hovnays o rodině hovínek: Poprvé se mi stalo, že by herec odmítl roli

20. březen 2021

Animátor, scenárista a režisér Cyril Podolský stojí za úspěšným večerníčkem Krysáci. V současné době připravuje nový animovaný seriál – Hovnays. Nejen o něm si povídal s Lenkou Vahalovou.

„Tři rodiny hovínek se vydají brněnskou kanalizací za vidinou bílé porcelánové mísy,  o které neví, jestli existuje.“ Tak shrnuje hlavní děj chystaného seriálu Hovnays jeho autor, Cyril Podolský. Tvůrci mají za sebou půl roku příprav a práce. „Máme téměř hotový scénář k pilotnímu dílu, připravujeme synopse na pokračování a máme připravenou většinu filmových loutek,“ říká Podolský.

Postavička ze seriálu Hovnays, kterou namlouvá Lucie Vondráčková
Postavička ze seriálu Hovnays, kterou namlouvá Jaroslav Dušek

Hlavním postavičkám propůjčí svůj hlas Lucie Vondráčková a Jaroslav Dušek. „Dokonce ty první Hovnayse pro nás namlouval s celou rodinou. Takže hlas malého Hovnayse je hlas nejmenšího mluvícího Duška,“ říká Podolský. Diváci uslyší také Martina Dejdara nebo Jana Rosáka. Obsazení herců prý ale nebylo vždy jednoduché. „Pro tenhle seriál se mi poprvé stalo, že by herec odmítl roli, dokonce několikrát. Za 25 let se mi to nikdy nestalo, a to ani na Krysácích,“ přiznává autor.

Seriál by chtěli tvůrci zveřejnit v září. A pokud to situace dovolí, už v létě by s ním rádi vyrazili za dětmi. Kde si ho budete moct přehrát a jak spolupracují s ostravským Divadlem Mír? Nejen o tom si poslechněte rozhovor Lenky Vahalové.

autoři: Lenka Vahalová , ech