Členové P.M. Bandu zavzpomínali na Petra Muka

23. únor 2015

Dá se říct, že rok 2015 je rokem Petra Muka. Tady je důkaz. Narodil se 4. února 1965, skupina Oceán vznikla v srpnu 1985, jeho nejúspěšnější sólové album Jizvy lásky vyšlo v roce 2000 a Petr odešel 24. května 2010.

Prvním velkým ohlédnutím za jeho kariérou bylo lednové vydání 3CD Platinum Collection. Na konci února přesně v neděli 22. února se v pražském Lucerna Music Baru uskutečnil narozeninový koncert Petr Muk 50 s podtitulem Petrovy písně pro Petra.

V Nočním proudu Jitky Benešové zpěváka připomněli dva hudebníci z P.M. Bandu, který ho doprovázel: Luděk Fiala a Zbyšek Kordač.

Pozemská pouť Petra Muka sice skončila před pěti lety, ale jeho poslání určitě nekončí nedožitou padesátkou, což potvrzuje 77 000 facebookových přátel. Rok Petra Muka teprve začíná a nejrůznějších akcí spojených s jeho jménem bude celá řada.

Čtěte také

autor: jib
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.