Moderátor Nočního proudu se oženil

29. říjen 2015

Koncem roku na molu Hostivařské přehrady došlo k neobvyklému jevu. Pražané procházející kolem vodního díla se nejprve domnívali, že jde o natáčení pohádky ze sportovního prostředí. Při podrobnějším pozorování však zjistili, že jde o svatbu. Trochu zvláštní. Oddávající měl sice řetěz, ale byl v tenisovém. Svědkem ženicha byl herec Pavel Nový. Pochopitelně v šortkách. Ten těsně před obřadem zařval: „ Konečně!“.

Svědkyně nevěsty měla krásný jezdecký žaket, vysoké jezdecké boty a bílé rajtky. Nechyběl ani bičík. Děti novomanželů byly ve fotbalovém, lyžařském, motoristickém a dokonce i šachovém oblečení. Malou svatební suitu doplňoval cyklista a plavkyně.

Takhle si svoji svatbu vymysleli moderátor ZDENĚK VRBA a zpěvačka IVA HAJNOVÁ, která vysvětlovala : „ Žijeme spolu 13 let a našim dvojčatům bude brzy 12. Na začátku jsme to nestihli a tak jsme počkali až budou děti větší, aby si to užily.“

Svatba Zdeňka Vrby a Ivy Hajnové

Ženich měl červené sako a modré džíny. Své ano vykřikl přes celou přehradu. Také nám prozradil : „Oba tento krok děláme už podruhé. Nejsme žádní začátečníci. Tudíž jsme nechtěli klasiku. Každé oblečení má zde logiku. Např. syn Adam hraje hrotového útočníka za fotbalový tým SK Kladno 2001, dcerka Eva zase šachy za SK Buštěhrad. “

Nevěsta se vdávala v originálním kostýmu, kde kombinovala džínovinu, kůži a kožešinu. Slavnostní akt doprovázel skladbami i fanfárami Podřipský žesťový kvintet.

Když se kolem mola jdoucí zorientovali, nechápali, proč při proslovu druhé oddávající propukali svatebčané v hurónský smích. Ta totiž sestavila svou řeč z názvů písniček nevěsty Hajnové. Končila slovem Bastarde. Tak se jmenuje i aktuální hit a celé album čerstvě vdané zpěvačky.

K tomu ještě Zdeněk Vrba poznamenal :

„Vždycky jsem si přál, aby mně Iva nějaké CD věnovala. Netušíce, že by se mohlo jmenovat Bastarde. Přesto jsem si ji rád vzal. Jenom mě mrzí, že její píseň nemohu zahrát ve svém Nočním proudu v rádiu. Jinak by mě vyhodili. Prý je to střet zájmů. “

Právě Nočním proudem a oblibou jachtingu vysvětlil výběr místa pro obřad. Nevěsta se rozhodla používat jméno Iva Vrba Hajnová.

Poslední slova z mola zněla: „ Potkal cvok cvoka, padli si do voka."

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.