Do Prahy míří světová atletická špička

12. leden 2015

Po 37 letech se do České republiky vrací halové mistrovství Evropy. Zatímco v roce 1978 tato významná mezinárodní atletická událost proběhla na strahovském stadionu, tentokrát se odehraje v O2 Areně. Více o tom v pořadu Třináctka Plus řekl výkonný ředitel akce Tomáš Janků.

Ve dnech 5. až 8. března se do Prahy sjedou špičkoví závodníci z 50 zemí. O2 arénu v souvislosti s tím čeká přestavba. Podle Tomáše Janků se mimo jiné zasune spodní část hlediště k obvodové zdi a vznikne tak prostor pro 200 metrů dlouhou atletickou dráhu.

Patronem akce se stala světoznámá postavička animovaných seriálů Krteček. Organizační výbor se na tom dohodl s vnučkou Zdeňka Milera Karolínou Milerovou. Krtek touto událostí ale s atletikou nekončí. Dále bude spojený také s projektem Atletika pro děti. Ten běží velmi úspěšně už pátým rokem v atletických oddílech a klubech po celé České republice.

Podrobnosti si poslechněte v pořadu Třináctka Plus.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.