Dušené vepřové maso na mrkvi

15. duben 2020

Recept na dnešní den je vepřové s mrkví.

Suroviny - 2 porce:

  • Vepřová plec (nakrájená na kousky cca 25 g) - 360 g
  • Sůl
  • Pepř černý mletý
  • Rostlinný tuk - 2 plž.
  • Máslo - 30 g
  • Menší cibule (nakrájet najemno) - 1 ks
  • Vetší mrkev - 1 ks
  • Hladká mouka - 2 plž.
  • Muškátový květ
  • Cukr
  • Mléko - ½ dcl

Příprava:

  • Vepřové nakrájíme na kostky a spolu s cibulí orestujeme na tuku
  • Maso osolíme a na mírném ohni pomalu dusíme ve vlastní šťávě, občas podlijeme
  • Očištěnou mrkev nakrájíme podélně na plátky a podusíme s poloměkkým masem
  • Po chvilce zahustíme máslovou jíškou
  • Ochutíme muškátem, solí a pepřem
  • Přidáme mléko a společně podusíme
  • Podáváme s vařenými bramborami
autoři: Štěpánka Duchková , jp
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka