Eurovize nám dala hodně moc. Překvapilo nás, co jsme ze sebe dostali za výkon, říkají členové kapely MYDY

22. červen 2024

MYDY je hudební skupina, která hraje fúzi elektroswingu a dalších stylů elektronické hudby, kterou sama nazývá glamtronic. „Pro mě to znamená i nějaký popis vizuálna, na kterém si dáváme záležet. Glam nám prostě koluje v žilách,“ popisuje Žofie Dařbujánová.

Jejich poslední singl nese název Red Flag Parade. „Ten singl už je vlastně docela starý. Napsali jsme ho v rámci songwriterského campu, kde se schází muzikanti, kteří by se jinak nesešli. Dali jsme se dohromady se songwriterkou ze Švédska a s producentem z Polska a s nimi jsme napsali tuhle písničku,“ vypráví Žofie Dařbujánová.

České finále Eurovize

A právě tento song zazněl i v národním kole Eurovize 2024. „My jsme si vždycky pohrávali s myšlenkou se tam přihlásit a několikrát jsme to dokonce zkoušeli. Jenže ty naše věci byly vždycky takové alternativnější. Jenže pak nás Jenda Vávra pozval na ten songwriterský camp a my tam jeli s tím, že uděláme song pro Eurovision.“

„Nakonec jsme se tedy přihlásili a dostali se do českého finále. Bylo to všechno hodně rychlé, protože jestli jdete do českého finále, se dozvíte až úplně na poslední chvíli. A i když jsme se nedostali do úplného finále, tak jsem koukal, co jsme ze sebe dostali za výkon, ať už co se týče kostýmů, nebo choreografie. Bavilo nás pracovat pod tlakem. Během 14 dní se stalo strašně moc věcí. Viděl jsem, co v nás je, a že když o něco jde, tak jsme ze sebe schopni dostat opravdu hodně moc,“ doplňuje Ondřej Slánský.

Plány na léto

Jak sami říkají, plány na léto jsou ještě pořád otevřené. „Velké festivaly tam tentokrát nemáme, máme tam Vlčkovice fest, Pivobraní v Novém Jičíně, spíš spoustu takových malých akcí. Nejlepší bude, když budou lidé sledovat náš Instagram,“ dodávají v pořadu Host Lenky Vahalové.

Kdo se jim stará o kostýmy? Zvládají se věnovat i něčemu jinému než kapele? Poslechněte si v pořadu Host Lenky Vahalové.

autoři: Lenka Vahalová , Hok