Experimentální Divadlo Kámen připravilo upíří burlesku

Experimentální Divadlo Kámen není svým repertoárem ani provedením určené pro široké publikum, nicméně své diváky si za léta působení v českém divadelním prostředí našlo.

Divadlo Kámen uvede inscenaci Vražda u katedrály

Odborníci o karlínské scéně mluví často v superlativech. Na letošní podzim si studiové divadlo s kapacitou 50 sedadel připravilo něco nového, poněkud vybočujícího z řady obvyklého programu.

Jako svou první premiéru divadelní sezony 2019/2020 uvede Divadlo Kámen inscenaci Vražda u katedrály. Tvůrci se inspirovali událostmi spojenými s pokusem o vraždu dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery, k němuž došlo v březnu 2018 v britském Salisbury.

„Tento příběh se mi lépe než mně známé literární předlohy propojil s upírskými motivy. Zpravodajské hry, tajné sítě, chlapíci kráčející ulicemi s novičokem v batohu, osudové jednání špiónů i vrahů, tajemné síly v pozadí, odvěké neporozumění a zároveň přitažlivost mezi Východem a Západem. Nějak to zarezonovalo,“ říká Petr Odo Macháček, režisér a umělecký šéf Divadla Kámen.

Divadlo Kámen uvede inscenaci Vražda u katedrály

Druhá inscenace letošního podzimu nese název S citem. Autoři ji uvádějí jako jiskřivě bahnivou posázavskou love story na půdorysu románu Jáchyma Topola Citlivý člověk.

Spustit audio