Hit týdne 30. 1. 2022

30. leden 2022

Hit týdne, novinky a největší hity. Raego, Griff & Sigrid, Bastille, Lauren Spencer-Smith, Kryštof a další.

Hit týdne má novou jedničku a zase domácí!

České reprezentanty na Eurovizi We Are Domi vystřídal na vrcholu Hitparády Rádia DAB Praha Raego. Ten byl minulý týden hostem u Lenky Vahalové a novinka ze života s názvem Chybí mi tvý starý já dostala bezkonkurenčně nejvíc hlasů.

I na druhém místě je překvapení, dvě kamarádky, velmi talentované zpěvačky, Britka Griff a Norka Sigrid se společným hitem Head On Fire. Na třetí místo klesli londýnští Bastille, tento týden v pátek vydají nové album Give Me The Future, rozjuchaný singl Shut Off The Lights je u nás bronzový. Čtvrtý je kanadský objev - osmnáctiletá zpěvačka Lauren Spencer-Smith s rozchodovým songem Fingers Crossed a na pátém místě je ostravsko-havířovská skupina Kryštof s hitem Do nebe se propadám.

V nasazených hitech tentokrát najdete třeba novou Gayle s novinkou ur just horny, československou vycházející hvězdu Karin Ann s pořádně našláplým novým singlem looking at porn o pánech středního věku. Nasazen je i aktuálně jeden z nejvíc trendy songů balada Shawna Mendese It’ll Be Okay, jako skvěle namazaný stroj šlapající novinka Purple Disco Machine In The Dark nebo také dvě páteční žhavé premiéry – George Ezra s novým dokonale strhujícím singlem Anyone For You či vynikající Kanaďan Michael Bublé s výtečnou novinkou I’ll Never Not Love You.

Poslechněte si 5. vydání Hitu týdne tohoto roku. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu DAB Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

autor: Petr Jungmann
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.