Jsem kluk ze sídliště z Brna, který měl sen. A ono se to už několik let děje, popisuje úspěšný hudebník Ondřej Pivec

3. duben 2024 10:22

Pochází z Brna, ale několik let už žije v USA. Hudebník a producent Ondřej Pivec vystupuje po boku amerického zpěváka Gregoryho Portera. Hraje na Hammondovy varhany a jako jeden z mála Čechů je držitelem hudební ceny Grammy. Zastihnout Ondřeje Pivce v Praze je téměř nemožné, ale naší létající redaktorce Sabině Vosecké se to podařilo.

„Je to pořád velká čest být součástí týmu Gregoryho Portera. Častokrát mám na pódiu takový dojemný moment, kdy si uvědomím, co to vlastně dělám. Já jsem kluk ze sídliště z Brna, který měl prostě nějaký sen, a ono to teď najednou děje. A už se to děje osm let, to je skvělý pocit samozřejmě,“ pochvaluje si Ondřej Pivec.

Ondřej Pivec odstartoval svým koncertem letošní kolo projektu Piana do škol

Stinnou stránkou hlavně pro osobní život jsou ale časté přesuny a cestování. „Je to hodně únavný, protože to hraní je intenzivní. Jeden den hrajeme v Kanadě, druhý v Londýně. Z tohoto hlediska to není úplná balada. Jsou metody, jakými to vydržet. A nemám tím na mysli drogy, ale spíš meditaci, cvičení a zdravý životní styl,“ dodává.

Díky hraní s Gregory Porterem získal před pár lety také hudební cenu Grammy. Do Prahy se teď hudebník podíval kvůli projektu Piana do škol. Jeho koncert odstartoval v prostoru Artium v Centru Bořislavka další grantovou výzvu, díky které mohou základní umělecké školy získat nové pianino nebo klavír.

Jaký moment považuje Ondřej Pivec ve své kariéře jako zlomový? A proč se odstěhoval do New Yorku? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související