Když do hospody, tak na kvíz. Touha procvičit si s přáteli mozek pravidelně zaplňuje pražské podniky

15. únor 2024 09:00

Vznikl v 70. letech 20. století ve Velké Británii a rychle získal na oblibě. Dnes se hospodský kvíz hraje po celém světě a svoji základnu fanoušků má i v České republice. Jde o vědomostní týmovou soutěž s cílem získat co nejvíce správných odpovědí. Na jeden takový kvíz vyrazila i naše létající redaktorka Sabina Vosecká.

„Děkuji, že jste i dnes dorazili na hospodský kvíz na Štvanici,“ vítá všechny přítomné moderátor večera Ivo Spisar. Tentokrát proti sobě soutěží celkem deset týmů, Sabina Vosecká strávila celý večer spolu s týmem Kentáni z Montarži.

„Jste připraveni? Tak jdeme na první otázku prvního kola,“ vybízí moderátor. V několika kolech odpovídají soutěžící na otázky, které jsou tematicky rozdělené. První kolo se týká událostí uplynulého týdne. Nechybí i hudební ukázky nebo nejrůznější kuriozity.

Sabina Vosecká a tým Kentáni z Montarži

Čilý ruch prozrazuje, že se účastníci dobře baví. Hospodské kvízy se za posledních pár let staly velmi oblíbenou zábavou, při které prověříte své znalosti a často se i dozvíte něco nového.

„Dokončili jsme čtvrté kolo a čekáme na výsledky. Ale po třetím kole jsme čtvrtí a máme 23 bodů. Na třetí místo nám chybí asi jenom půl bod nebo bod, takže jsme velice těsně pod bednou,“ zní z týmu Kentáni z Montarži.

Stačily jim vědomosti na třetí místo nebo si tým odnesl bramborovou medaili? Poslechněte si celou reportáž z jednoho pub kvízu.

Hospodský kvíz
autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související