Putování, které vás bude bavit. Praha 2 rozšířila nabídku venkovních her, vydejte se třeba po stopách Jaroslava Foglara

5. říjen 2023 10:01

Rychlé šípy nebo Hoši od Bobří řeky, autora těchto knih si vybaví asi každý. Ne všichni ale ví, kde Jaroslav Foglar žil, nebo která místa jsou s ním v hlavním městě spojená. Tohle všechno se dozvíte na nové zážitkové trase Prahou.

„Jsme přímo u domu, kde Jaroslav Foglar dlouhá léta bydlel a to tady připomíná pamětní deska. Myslím si, že to je vhodné místo k tomu, abychom se bavili o trase, která vede po jeho stopách,“ říká autor projektu a předseda kulturní komise Prahy 2 Jaroslav Šolc z ODS.

Přesný popis trasy najdete na webových stránkách putovani.praha2.cz, projdete se z Nového Města přes Nusle, Vinohrady až na Žižkov, kde byla poslední adresa Jaroslava Foglara.

S telefonem i s papírem v ruce

Na webových stránkách se zobrazují stanoviště, která jsou spojená s životem spisovatele, a na každém z nich pak musí účastníci splnit konkrétní úkol.

Nová trasa po  stopách Jaroslava Foglara

„Chtěli jsme, aby to nebylo vázáno jen pro hráče, kteří mají mobilní telefon v ruce. Tak jsme vymysleli i takový koncept, že máme dokument s otázkami, který si můžou na webových stránkách stáhnout třeba i senioři, ti se taky rádi účastní našich her.“

Nápad vytvořit venkovní hru vznikl během pandemie. „My jsme už několik let provozovali Encyklopedii Prahy 2 a zjistili jsme, že tady je mnoho zajímavých míst s poutavými příběhy, úžasnou minulostí a že by bylo hezké je svým spoluobčanům přiblížit. No a když se za covidu nemohly dělat komentované vycházky ani besedy, tak jsme přišli s těmito venkovními hrami.“

Trasa, která vede po stopách Jaroslava Foglara, je letošní novinkou v nabídce venkovních her. Spolu s ní přibylo Podskalí a parky Folimanka, Riegrovy sady a Havlíčkovy sady. Putování Prahou 2 tedy čítá už dvanáct tras, na kterých můžete poznávat historii, příběhy i život osobností spojených s městskou částí.

Poslechněte si celou reportáž létající redaktorky Sabiny Vosecké.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související