Když se mi narodil syn, zjistila jsem, že herectví není nejdůležitější věc na světě, říká Zuzana Vejvodová

20. říjen 2019

Poprvé ji diváci mohli na obrazovkách vidět, když byla ještě dítě. Po dětských rolích přišlo studium a konzervatoři, role ve filmu, v seriálech i na divadelních prknech. Kromě hraní ale usměvavou herečku zaměstnává také pomoc dětem s nemocnou kůží. Co to je ichtyóza objasnila v pořadu Až na dřeň herečka Zuzana Vejvodová.

Zuzana Vejvodová se narodila do rodiny muzikantů. Její dědeček je autorem světoznámé polky Škoda lásky, hudbě se věnuje její tatínek i sestra. Ji ale hra na klavír nebavila a daleko víc ji odjakživa lákalo divadlo. Sen se jí splnil a dnes je oporou pražského Divadla na Vinohradech. „Když se mi narodil syn, zjistila jsem, že herectví není nejdůležitější věc na světě. Osvobodila jsem se tím a dnes hraji s daleko větší lehkostí,“ říká herečka, která prý o své profesi nikdy nepochybovala. Ani jí ale neminuly profesní křižovatky. Před lety třeba na vlastní žádost odešla z šestiletého kolotoče natáčení seriálu Ulice. 

Srdeční záležitostí Zuzany Vejvodové je pomoc dětem s nemocnou kůží. Patronka spolku Ichtyóza pro ně hraje divadlo nebo vlastnoručně vyrábí šperky. „Ichtyóza je vlastně takovým protipólem nemoci motýlích křídel. Dětem s ichtyózou se kůže tvoří přebytek a je potřeba ji neustále promazávat a skleněným pilníkem odstraňovat. Péče zabere několik hodin denně. Problém je, že krémy, které pomáhají, nehradí pojišťovna a jsou velmi drahé.“ Pomocnou ruku podává právě spolek Ichtyóza.

Celý rozhovor se Zuzanou Vejvodovou si můžete poslechnout v našem audioarchivu a nezapomeňte se podívat také na videozáznam z natáčení.