Létající redaktorka vyzpovídala Dana Bártu: První měsíc koronakrize jsem nevěděl, co se sebou, byl jsem z toho rozbitej

Kapelu J.A.R. poslouchám už léta letoucí, a proto jsem si nemohla nechat ujít jejich koncert na Výstavišti v rámci akce Lucerna Music Bar Open Air.

Skupina J.A.R. koncertovala na akci Lucerna Music Bar Open Air

S Danem Bártou jsem se tím pádem mohla setkat osobně a natočit s ním krátký rozhovor. Hned na úvod se přiznal, že v noci o něco hůř spal, ale náladu měl podle mě skvělou. A protože vím, že moc rozhovory nedává, byla jsem o to víc potěšená, že si na mě udělal chvilku čas. Otázek jsem na něj měla připravených hned několik.

Skupina J.A.R. koncertovala na akci Lucerna Music Bar Open Air

Nemusím asi zmiňovat, že kromě J.A.R. účinkuje Dan v mnoha dalších projektech, a proto mě zajímalo, který z nich je mu hudebně nejbližší. Řeč byla taky o hlasovém tréninku a přípravách na koncerty. A samozřejmě jsem se nemohla vyhnout otázce koronakrize, kvůli které umělci nemohli několik měsíců pořádně vystupovat. Jak celou situaci vnímal on sám, to si můžete poslechnout ostatně sami, na vlastní uši. A jak dopadl koncert? Pro mě to byla opět pořádná nálož skvělé hudby a energie, která mi tolik chyběla. Takže tímto posílám kapele dík a těším se zase příště!

A vy se mějte krásně!

Vaše #letajiciredaktorka

Skupina J.A.R. koncertovala na akci Lucerna Music Bar Open Air
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.