Mezinárodní novocirkusový kabaret hledá cestu k euforii. Cirk La Putyka uvádí představení Rest in euphoria

7. prosinec 2023 10:44

Rest in euphoria neboli Odpočívej v euforii. Tak zní název nového kabaretního představení souboru Cirk La Putyka. Nová inscenace Rosti Nováka vytváří místo, na kterém můžete zapomenout na denní starosti, na existenci času a prostoru.

„Pro mě je v této době krásné hledat moment, kdy si můžu odpočinout v něčem pozitivním. Myslím, že tenhle pocit společnost potřebuje,“ popisuje vznik nového představení principál Rosťa Novák.

„Hledáme cesty k tomu, co ta euforie je, kde je, jestli je dobré ji sdílet nebo ji prožívat sám. Za tím názvem se schovává spoustu věcí, ale ten relax v něčem krásném je pro mě důležitý,“ dodává.

Projekty souboru Cirk La Putyka vznikají často spontánně a bez předem daného scénáře. Vzhledem k technické náročnosti představení ale tentokrát udělali tvůrci výjimku.

„Věděl jsem, že to je tak strašně technicky a organizačně náročný projekt, že jsem napsal takový režijní treatment, kde byl popis každé té scény,“ potvrzuje Rosťa Novák.

Na projektu spolupracuje mladá generace performerů z celého světa. O hudební složku se postarala zpěvačka Katarzia, která v představení také vystupuje.

„Myslím, že v některých částech je to velmi veselé, je v tom i nějaká nadsázka. Například jsem dělala cover písničky Evropa Jaroslava Ježka, kterou zpíval Voskovec a Werich, to mě bavilo,“ říká zpěvačka.

Cirk La Putyka - R.I.E.

Novocirkusový kabaret nabídne divákům akrobacii, současný tanec i žonglování. Poslechněte si celou reportáž.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související