Cirk La Putyka zahájil letní scénu v šapitó Azyl78. Představení Pot a Lesk sklidilo bouřlivý potlesk a emoce se střídaly jak na běžícím páse

Je to k neuvěření, ale byla jsem v divadle. V nově otevřeném šapitó s názvem Azyl78, v areálu holešovického Výstaviště, uvedl soubor Cirk La Putyka kabaret Pot a Lesk. A že to byla nevídaná podívaná.

Ten pocit sedět v hledišti a vidět živé herce a prožívat všechny ty emoce s nimi na jednom místě v jeden okamžik byl neuvěřitelný zážitek. Představení plné akrobacie, nad kterou se tajil dech, střídaly taneční kousky za doprovodu živé kapely. Dojetí střídal smích a srdce mi bušilo od začátku až do konce.

Představení Pot a Lesk sklidilo bouřlivý potlesk

„Zdravíme vás všechny 3D diváky tady v našem magickém šapitó, a taky všechny 2D placaté diváky, kteří nás sledují na platformě Film Naživo,“ zaznělo hned v úvodu od principála Cirku La Putyka Rosti Nováka mladšího, který kromě moderování celý večer taky režíroval. Po jevišti se proto pohyboval společně s kameramanem. Moderátorskou dvojkou mu byl Jiří Kohout, jeden ze zakladatelů souboru.

Během večera se na jevišti vystřídali zástupci dalších soborů, které budou v šapitó během léta vystupovat. Mezi nimi třeba Městská divadla pražská, Divadlo Na zábradlí, Vosto5, Činoherní klub, Amerikánka Viktora Tauše nebo třeba Tata Bojs s taneční skupinou Dekkadancers.

A jak vnímá celý projekt sám principál Rosťa Novák, na to jsem se ho ptala pár dní před premiérou.

Principál Cirku La Putyka Rosťa Novák

O Rostislavu Novákovi ml.

Rostislav Novák ml. je herec, režisér a principál Cirku La Putyka. Pochází ze slavné rodiny českých loutkářů Kopeckých. Působil v Národním divadle nebo v Divadle Archa. Po úspěšném projektu La Putyka založil společně s přáteli v roce 2014 divadlo v areálu holešovické tržnice s názvem Jatka78.

Hezký poslech a zajděte si tam, určitě nebudete litovat!

Vaše #letajiciredaktorka 

Sabina

Spustit audio

Související