Moderování Andělů byl pro mě formativní zážitek. Byla velká odvaha do toho jít, říká Kryštof Bartoš

25. květen 2024

Kryštof Bartoš je divadelní a filmový herec, který se dostal do povědomí diváků hlavně díky seriálu Devadesátky, ale také třeba jako moderátor loňských hudebních cen Anděl. „Letošní předávání jsem ale nesledoval. Nikdy jsem k těm galavečerům divácky nepřilnul. Radši si pustím film nebo jdu do divadla,“ říká v pořadu Host Lenky Vahalové.

Jak sám říká, nabídka na moderování Andělů přišla tak nějak náhodou. „Myslím, že to bylo kvůli tomu, že jsem rok předtím na Andělech byl a dostal nabídku hrát ve spotu. Tehdy moderoval Anděly Mikýř a já jsem pak dostal nabídku to po něm převzít. Byla ode mě velká odvaha, že jsem do toho šel. Nebyl jsem si jistý, jak se mi to povedlo, každopádně to byla velká legrace.“

Moderování Cen Anděl

Moderování takové akce prý ale nebylo vůbec jednoduché. „Přiznám, že jsem nikdy nebyl takhle převálcovanej. Myslím, že jsem to zvládnul a dotáhnul to do konce, ale bylo mi skoro až na omdlení. Nikdy jsem totiž nemoderoval nic jiného než maturitní ples, takže to byla dost síla.“

„Byl jsem v rámci možností připravený, měl jsem nastudováno, o čem se s kým můžu bavit, ale pak když to začne, tak je to úplně něco jiného. Trvalo to sice jen hodinu a půl, ale byl to pro mě silný formativní zážitek. Člověk si pak ale i uvědomí, že na sebe musí dávat pozor a nejít taky do všeho takhle po hlavě. Každopádně to byla zajímavá výzva,“ říká.

Zlomové Devadesátky

Do povědomí diváků se Kryštof Bartoš dostal hlavně díky seriálu Devadesátky. „Jestli mi někdy něco pomohlo v kariéře, tak to byly Devadesátky. Díky nim jsem se zviditelnil. Jako úplný začátečník jsem dostal roli, která pro mě byla vhodná. Takže jsem se spolu s Tomášem Kozákem učil. On se učil, jak být dobrým policistou a já jak být dobrým hercem.“

„Důležitou roli taky sehrál režisér Petr Bebjak, protože mi dodal klid. On tak dokáže působit na celý štáb. Do té doby jsem totiž před kamerou úplně nestál, hrál jsem hlavně malé role a byl to pro mě velký stres, protože jsem byl kovaný především v divadelním herectví. Za jeho přístup jsem mu velmi vděčný,“ dodává v pořadu Host Lenky Vahalové.

Jak se připravoval na roli v Devadesátkách? Dá se uživit herectvím? Má nějakou svou srdcovou roli? Poslechněte si v záznamu pořadu Host Lenky Vahalové.

autoři: Lenka Vahalová , Hok

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.