Nakoupíte a podpoříte rodiče samoživitele. Klub svobodných matek otevřel další charitativní obchod

9. březen 2023 11:17

Nezisková organizace Klub svobodných matek dlouhodobě podporuje rodiče samoživitele a jejich děti. V Praze otevřela už druhý charitativní obchod, tentokrát zaměřený na dětské věci. Ty tu nejen koupíte, ale můžete je přijít i darovat. Peníze z prodeje pak pomáhají sociálně slabším rodinám.

V novém obchodě Fashion Charity Shop v ulici Pplk. Sochora v Praze 7 pracuje jako prodavačka paní Gabriela, má čtyři děti a stará se o ně sama. Stejně jako jí pomohl Klub svobodných matek třeba i samoživitelce Kláře Bílé.

Čtěte také

„Byla jsem zařazena do jejich programu na podporu podnikání, protože jsem šperkařka a zrovna v tu dobu jsem procházela nejtěžším obdobím. Kvůli svému onkologickému onemocnění jsem absolvovala ozařování a chemoterapii. Takže za mě spokojenost. A samozřejmě většinu svého oblečení a oblečení mých dvou synů nosím jim a vyměňuji si tam svůj šatník,“ chválí si.

Kromě holešovického obchodu má organizace ještě další dvě charitativní provozovny, jednu v Praze, druhou v Hovorčovicích. „Z těchto výtěžků pomáháme finančně naplnit samoživitelům ledničky, pomoc s úhradou nájmu energií, obědy dětí ve školách, školkách, kroužky, letní tábory a podobně,“ říká projektová manažerka organizace Andrea Kaňáková.

Klub svobodných matek každý měsíc finančně podpoří asi 120 rodin. Celkem jde o více než 11 milionů korun ročně.

Spustit audio

Související