Novinky v programu Rádia Praha v roce 2023? Užijte si skvělou muziku a večerní hudební speciály

29. prosinec 2022 10:55

Rádio Praha bude i pod novým názvem sázet na vysoký podíl hudby, hudební složku programu budou tvořit ze dvou třetin aktuální skladby a hity posledních 10 let.

„Chceme dál nabízet barevnější formát s větším množstvím songů, včetně těch nejnovějších, kterým často trvá několik týdnů a měsíců, než je některé stanice začnou hrát. My třeba občas zahrajeme i několik hodin či dní starý song,“ říká hudební dramaturg stanice Petr Jungmann.

Hudební program Rádia Praha bude navíc od 2. ledna 2023 ve večerních hodinách po 19. hodině doplněn o zajímavé hudební pořady zaměřené na minoritní hudební žánry.

Večerní hudební speciály:

Pondělí – Vinyl (hudba z vinylů od 80. let až do současnosti)

Úterý – Hip Hop and RnB Zone (to nejlepší z Hip Hop a RnB scény)

Středa – Hot Zone (muzika, která je tak nová, že ji uslyšíte jako první)

Čtvrtek – Praha žije (záznamy živých koncertů)

Pátek – Rock je náš (moderovaný pořad Ilji Kučery ml.)

Sobota – Zóna 90 (hudba 90. let)

Neděle – Hit týdne (hitparáda Rádia Praha)

Nedělní večer zůstává vyhrazen Hitu týdne, hitparádě Rádia Praha, kterou pro vás připravuje Petr Jungmann a Honza Chlaň.

„V každém kole v neděli od 19 hodin v premiéře a v pondělí v repríze od 22 hodin je pořádná porce muziky – 25 songů! A jak si který povede, to záleží výhradně na hlasování posluchačů na našem webu. I do tohoto pořadu nasazujeme aktuálně největší domácí a světové hity, nejvíc trendy novinky,“ popisuje Petr Jungmann.

Navíc 2. ledna 2023 spouští Rádio Praha vysílání pro území hlavního města v pásmu FM na frekvenci 107.1.

autor:
Spustit audio

Související