Otovi Klempířovi vždycky před koncertem píšu, jestli umí texty, říká o svém kolegovi z kapely J.A.R. Michal Viktořík alias Vrtulník

Hrají už přes třicet let a v roce 2018 získali hned tři ocenění – za nejlepší skladbu roku, kapelu a nejlepší album. Jaké pocity měli před jedním z jejich prvních koncertů po roce nehraní, na to jsem se ptala dvou zakládajících členů kapely J.A.R.

Je to kult, je to klasika a je to tradice. Tedy alespoň moje tradice. Už řadu let chodím na kapelu J.A.R. natěšená a potěšená odcházím po koncertě domů a v hlavě mi pokaždé znějí tóny mé oblíbené skladby Jsem pohodlný. Kapelu založil v roce 1989 (ano, to jsem ještě tahala kačera) Michal Viktořík přezdívaný taky Vrtulník společně s Otou Klempířem. Až později k nim přibyl Roman Holý a další členové.

Potkáváme se v areálu bývalých ledáren v Braníku, kam teď po celé léto můžete zajít na koncerty nejrůznějších kapel, a to v rámci akce Lucerna Music Bar Open Air. Mířím do back stage, kde na mě už zmínění pánové čekají. Zdravíme se, sedáme si a já zapínám diktafon. Rozhovor je uvolněný a plný srandy. A tak to mám nejvíc ráda.

Takže jak se vlastně chlapci mají a jak se těšili po roční pauze na jeden ze svých prvních koncertů před živým publikem, to se dozvíte v dalším díle mého podcastu.

Tak příjemný a ničím nerušený poslech.

Vaše #letajiciredaktorka Sabina

Spustit audio