Policisté hledají mladého muže, který napadl dva školáky

3. leden 2019 12:30

Nepříjemné chvilky zažili dva patnáctiletí chlapci, na které bezdůvodně zaútočil mladý muž. Jednoho se pokusil kopnout do hlavy a druhému dal pěstí do obličeje.

Incident se stal v úterý 18. prosince 2018 okolo 14. hodiny, když šli chlapci ze školy po pěšině kousek od Nedvězské ulice v Praze 10. Kousek za nimi šla partička tří kluků a cosi na ně halekala. Po chvilce je jeden z chlapců doběhl a zaútočil. „Nejprve jednoho z poškozených kopl do vnějšího stehna levé nohy a pak ho udeřil pěstí do nosu. Vzápětí přistoupil k druhému poškozenému a pokusil se ho kopnout do hlavy, což poškozený vykryl,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Ten zároveň dodal, že na místě byli ještě další dva starší chlapci, kteří se do útoku nezapojili a společně po napadení odešli do metra Skalka.

Všechny tři chlapce v metru zachytily kamery. Pokud je někdo poznáváte, volejte na linku 158.

Poškozený popsal útočníka jako Róma, který byl ve věku okolo 17 let, vysoký přibližně 170 cm, sportovnější postavy a měl na krátko ostříhané černé vlasy, které byly nahoře delší a po stranách vystříhané. Také měl na nohou červené boty.

Pachateli hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

autor: jp
Spustit audio