Praha 9 se připojuje k pražskému parkovacímu systému: Budeme tu mít jen fialové zóny, říká starosta

Starosta Prahy 9 Jan Jarolím z ODS prozradil, jak se Praha 9 chystá na nové parkovací zóny a co nového vás v městské části čeká.

Praha 9 připravuje jednotný parkovacího systém zón placeného stání, který bude platit od ledna. „Přistupujeme k celopražskému systému,“ říká starosta Prahy 9 Jan Jarolím z ODS.

V této městské části uvidíte pouze fialové zóny. „Fialové zóny budou zatím v té dolní části Prahy 9. To znamená Vysočany, část naší Libně, tam je nyní zavádíme a od ledna by měly fungovat. Zatím zůstává bez zón Prosek a ta horní terasa, ale připravuje se i druhá etapa,“ přibližuje starosta.

A kolik za nový parkovací systém zaplatíme? „První dvě hodiny po dvacetikorunách, každá další hodina po třicetikorunách. Systém funguje nepřetržitě. Počítáme s tím, že tři měsíce bude zkušební provoz, pak budeme systém vyhodnocovat a upravovat podle potřeb jednotlivých ulic,“ dodává Jan Jarolím.

Zajímá vás zástavba tzv. brownfieldů a s tím související další dopravní zátěž? Poslechněte si celý díl v audioarchivu nebo si pusťte videozáznam.

autoři: Štěpánka Duchková , jp