Provoz v Kněževsi u Prahy ovlivní demolice mostu. Řidiči téměř půl roku neprojedou pod dálnicí D7

16. říjen 2023 13:25

Začala přestavba druhé části dálniční křižovatky v Kneževsi u Prahy. Ředitelství silnic a dálnic přitom také zbourá a postaví nový most. Práce omezí provoz na dálnici D7, silnice pod ní je od 14. října zavřená. Podrobnosti k tomu zjišťovala redaktorka Marie Vítů.

Jedná se už o čtvrtou etapu stavebních prací, které mají křížení s dálnicí zpřehlednit. Do teď, když auto vjíždělo na dálnici, muselo zastavit na stopce a pak se rozjet. Na místě chyběly připojovací pruhy. Silničáři také zbourají most ve směru z Chomutova do Prahy.

Křižovatka by nově měla splňovat parametry dálnice, které dosud kvůli chybějícím připojovacím pruhům nesplňovala a často tam docházelo ke kolizím. Podle mapy dopravních nehod z dat policie se v úseku od ledna 2018 stalo dvacet dopravních nehod, při kterých se pět lidí lehce zranilo.

Úplná uzavírka podjezdu

Dělníci v místě pracují už několik týdnů, ale v sobotu 14. října začala úplná uzavírka podjezdu pod dálnicí, tedy silnice z Kněževsi do Tuchoměřic. A už od pátku 13. října je uzavřený sjezd od Chomutova do Kněževsi a výjezd na dálnici ve směru na Prahu.

Řidiči budou muset využívat objízdné trasy, například z Kněževsi přes Středokluky. Cesta do Prahy se tak prodlouží o několik minut. Jinudy se budou muset dostávat na dálnici i obyvatelé Tuchoměřic. Práce jsou naplánované do konce března příštího roku.

Výluka se dotkne i MHD

„Tím, že v pátek silničáři uzavřeli nájezd na dálnici ve směru na Prahu, změnila se i trasa autobusových linek,“ vysvětluje mluvčí ROPIDu Filip Drápal.

Změny se dotknout i zastávky Tuchoměřice rozcestí, která bude ve směru do Prahy od pondělí zrušena a nahradí ji zastávka poblíž Outletu.

Z důvodu uzavření podjezdu pod D7 mezi Kněževší a Tuchoměřicemi dochází k následujícímu opatření na linkách PID

319, 322, 323, 342


Linky 319, 322 a 323 pojedou od Prahy rovnou až do Středokluk, poté se vrátí do Kněževsi, kde se otočí (přes „Kněževes,U Školy“) a pojedou dál do po své trase (do Kolče, Slaného nebo Malých Kyšic). V opačném směru analogicky.
Linka 342 z důvodu potřeby jízdy bez zpoždění (zachování přípojů dál na trase) přestává obsluhovat Kněževes. Náhradou lze využít ostatní linky.
Z důvodu souběhu s uzavřením přejezdu P2250 bude pouze 17.10. a 18.10. navíc u linek 319 a 322 zrušena obsluha zastávky „Tuchoměřice,Ke Kopanině“, náhradou využijte „Tuchoměřice,Outlet“.


Ruší se zastávky pro všechny linky:
Tuchoměřice, rozc. – obousměrně
Kněževes,skladový areál – obousměrně
Kněževes,stará hospoda – obousměrně
Kněževes – jen směr Praha
Ruší se zastávky pouze pro 342:
Kněževes
Kněževes,U Nádraží
Středokluky

autoři: Marie Vítů , JMys
Spustit audio

Související