Sázavafest dostal k patnáctinám hitovku

26. červen 2015

Sázavafest letos oslaví "občanku". K 15. výročí vzniku festivalu společně nazpívala velmi pestrá sestava hudebních i nehudebních celebrit oslavnou píseň Nad Sázavou.

Ve studiu se při té příležitosti sešli Bára Basiková, Kamil Střihavka, Michal Malátný (Chinaski), Support Lesbiens (Josef Czenda Urbánek, Hynek Toman, Radek Tomášek), Sto zvířat (Jana Jelínková, Jan Kalina) Elis, Michael Ví (J.A.R.), Vincent Richards (Švihadlo), skupina Glanc (Gabriela Urbánková, Zdeněk Beran), Bořek Slezáček (Fun Luvin' Idiots) a dále skupiny Imodium a Krucipüsk.

O letošním jubilejním ročníku v pátek 26. června promluví v Nočním proudu Jitky Benešové hlavní organizátor festivalu Pavel Kloupar o vystoupení "nad Sázavou" pak Josef Czenda Urbánek ze skupiny Support Lesbiens a oba o písni, která vznikla na počest polokulatého výročí Sázavafestu.

Čtěte také

autor: jib
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.