Sparta rozhýbala fotbalový trh

6. leden 2003

Odchodem Jiřího Jarošíka do CSKA Moskva se vedení fotbalové Sparty uvolnily ruce k nákupu posil, které si vytipoval nový trenér Jiří Kotrba. Už v neděli v podvečer ředitel klubu Vlastimil Košťál přiznal, že by rád angažoval Martina Jiránka z italské Regginy. Další jména přidal později v rozhovoru pro klubový web.

Případným adeptem pro Spartu by mohl být podle Košťála především jablonecký stoper Jiří Homola, zájem mají na Letné také o olomouckého Davida Rozehnala, hradeckého Pavla Krmaše, případně příbramského Pavla Pergla, který ve Spartě vyrůstal. "A nevzdáváme se ani naděje na příchod ostravského útočníka Svěrkoše," prohlásil Košťál na sparta.cz a dodal, že příchod ostravského talentu vidí tak na padesát procent.

Vyjádřil se také k odchodům dalších hráčů. V příštím týdnu prý zamíří na testy do ruského klubu Torpedo Zil Moskva slovenský záložník Peter Babnič, Tomáše Čížka by prý zase ráda získala Kazaň, která už také lanaří slávistu Patrika Gedeona. Do rezervy míří Radek Mynář, Patrice Abanda a Pavel Zavadil, naopak z béčka by se mohl do áčka přesunout nadějný brankář David Bičík. "I proto uvažujeme o uvolnění jednoho z dvojice Kouba - Špit," dodal letenský šéf.

Spustit audio