Tramvajová trať v budoucnu protne Nákladové nádraží Žižkov

4. březen 2016

Architektonická soutěž na přestavbu Nákladového nádraží Žizkov by měla být vyhlášena ještě letos. Řekla to starostka Prahy 3 Vladislava Hujová za TOP 09 v pořadu K věci Štěpánky Duchkové. Mluvilo se i o skladu nelegálních výherních automatů a budoucnosti Kliniky.

Ještě letos by měla proběhnout architektonicko-urbanistická soutěž na přestavbu Nákladového nádraží Žižkov. Starostka Hujová vypočítává, co všechno by tam mělo být: „Rozhodně chceme, aby tam bylo dostatečné množství zeleně, aby tam bylo školské zařízení, zdravotnické zařízení, a další občanská vybavenost.“

Také by se počítá s tramvajovou linkou. „Byli bychom rádi, kdyby tramvaj byla prodloužená z Olšanské ulice na Jarov, později eventuálně do Hrdlořez.“ Tramvaj by měla vést přímo středem nádraží. Jenom tak se dá podle starostky vnést život do křídel nádraží, která jsou dlouhá čtyři sta metrů.

Sklad nelegálních automatů

Žižkovská radnice také nabídla policii bývalé lázně v Husitské ulici k využití jako sklad nelegálních výherních automatů. Nabídka podle starostky Prahy 3 Vladislavy Hujové z TOP 09 souvisí s bojem této městské části s tzv. kvízomaty, tedy nepovolenými zařízeními, které kombinují sázkovou hru se znalostními otázkami. Policie totiž musí tyto zabavené automaty skladovat kvůli případným soudním sporům s kasiny, kde byly automaty zabaveny.

Spustit audio