V ZOO slaví narozeniny

9. únor 2014

Slůně Sita a mládě orangutana Diri slaví svoje první narozeniny. Pražská zoo se proto rozhodla připravit na dnešek pro návštěvníky speciální program. Děti můžou přijít v masce slona nebo opice a karnevalový průvod pak ve 12:30 hodin zahájí oslavy. Popřát mláďatům a předat dárky přijde například mim Boris Hybner. Co zvířata dostanou, nám řekl za zoologickou zahradu Michal Šťastný.

"Návštěvníkům a zvířatům zpestří ten den předkládání zajímavých dárků. Zatímco u slonů se bude oslavovat jídlem, u orangutanů budeme slavit pohybem, protože orangutáni skvěle šplhají a ten dárek je bude motivovat právě k zajímavým výkonům."

"Ta jeho hudba je mezi djským setem, ale zároveň folkem a rockem a je to taková pohodová hudba. Jeho poslední album The Hurry and The Harm je jako velká novinka na prvním místě kanadského žebříčku, docela vysoko se umístil i v Americe, Austrálii, Velké Británii. Dallas Green třeba získal také tři ocenění JUNO jako skladatel roku a má i tři platinové desky."

Do Rock Café míří další úspěšná rocková kapela. V 20:30 hodin tam zahraje americká Viza. Skupina známá svými netypickými nástroji, jako je například strunná orientální loutna, představí své nové album nazvané Aria. Více o kapele řekla produkční klubu Rock Café Tereza Fišerová.

"Viza je kalifornská rocková kapela, kterou její příznivci v Praze viděli hned několikrát. Přičemž nejvíc si jich zatím asi získala coby předskokan pražského koncertu frontmana System Of A Down Serje Tankiana. K Tankianovi má Viza navíc blízko i hudebně a to díky arménským a řeckým kořenům a vlivům. Tradiční hudbu tak mísí s agresivním rockem."

Směs akustického folku a rocku přiveze do Prahy kanadský zpěvák Dallas Green. Od 19:00 hodin vystoupí v Roxy se svou kapelou City and Colour. Skupina stihla vydat už čtvrté album. Právě skladby z jejich nové desky The Hurry and The Harm muzikanti večer zahrají. Více o zpěvákovi řekla za pořadatele Dominika Janigová.

autor: Karolína Kumpfová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.