Začíná Designblok, letošní ročník vás vezme do lesa. Prostor dostanou i ukrajinští designéři

5. říjen 2022 10:00

Začíná 24. ročník přehlídky současného českého designu, módy a šperků. Od středy 5. října až do neděle 9. října představí Designblok novinky od více než 170 vystavovatelů.

„Budeme v Uměleckoprůmyslovém muzeu a v Gabriel Loci, což je na Smíchově. V těchto dvou místech se odehraje všechno, co od Designbloku lidé očekávají a ledacos navíc. Stačí jenom vstoupit do té Designerie, která byla inspirovaná životem hub a mikroorganismů v lese,“ zve na akci Jiří Macek, kreativní ředitel Designbloku.

Ústředním tématem letošního ročníku je LES. Srdce Designbloku, zvané Designerie, se v Gabriel Loci letos pod taktovkou designérek Moniky Matějkové a Veroniky Watzkové ze studia MY DVĚ promění na hravou oázu inspirovanou lesem a houbami, kde budou moct návštěvníci kontemplovat a vzdělávat se. Veškeré dekorace jsou vyrobeny z již použitého nebo recyklovaného materiálu.

Festival pokračuje v tradičních formátech Superstudia zaměřeného na prezentaci firem a značek a Openstudia s autory a designérskými studii. Součástí budou také speciální výstavy a bohatý doprovodný program.

Výstava Terra Alba Designblok 2022

V Gabriel Loci dostanou prostor i ukrajinští designéři a studia. „To je srdcová záležitost, kterou jsme začali zpracovávat hned, jak propukla válka. Je to dlouhý, velmi náročný projekt, který jsme připravili,“ dodává ředitelka Designbloku Jana Zielinski.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související