Karlín je o něco barevnější, vpluly do něj vesmírné medúzy. Michal Škapa aka Tron dokončil nový murál

29. červenec 2022 09:45

Celou boční fasádu domu č. 61 v Křižíkově ulici rozsvítila velkoformátová malba s názvem Vesmír Medúz. Murál vznikl v rámci výstavy Wall Street ve Ville Pellé a stejnojmenného street art festivalu.

„Murál v Karlíně jsem plánoval dlouho a jsem rád, že vyšel v této skvělé lokalitě. Schovaný v proluce mezi domy náhle překvapí kolemjdoucí. Zobrazuje dva světy, které se ve své kráse přibližují. Mikrokosmos podmořských hlubin a makrokosmos, vesmír. Medúzy, úžasní těžko uchopitelní tvorové se noří z hlubin ve své barevné kráse, jsou světlem ve tmě,“ přibližuje své dílo Michal Škapa aka Tron.

Tvorbu Michala Škapy a dalších významných zástupců domácí street art a graffiti komunity jako jsou Jan Kaláb (Point), Jakub Matuška (Masker) nebo Ondřej Vyhnánek (X-Dog) je možné do 7. srpna vidět na společné výstavě Wall Street ve Ville Pellé.

Před galerií vás uvítá „světelný kiosek“ In Love právě od Michala Škapy, jeho další tvorbu najdete uvnitř Villy Pellé.

Michal Škapa během práce na murálu v Karlíně

Výstava Wall Street je součástí stejnojmenného výtvarného festivalu, který mapuje graffiti a street art scénu u nás i v zahraničí. Připomíná ale také desáté výročí rozsáhlé mezinárodně obsazené výstavy Městem posedlí v prostorách Městské knihovny GHMP. Ta jako první u nás tyto umělecké i sociální fenomény zevrubně zmapovala a de facto institucionalizovala.

autor: | zdroj: Galerie Villa Pellé
Spustit audio

Související