Zpěvačka Annabelle chce dobýt svět: Trochu spoléhám na štěstí, to mě totiž docela provází

11. září 2021

Hostem Lenky Vahalové byla tentokrát mladá a talentovaná zpěvačka, která si říká Annabelle. Ve studiu vyprávěla o spolupráci s hudebním producentem Fiedlerskim, o novém singlu Charm a také o tom, proč touží uspět v zahraničí.

Nejnovějším songem zpěvačky Annabelle je Charm, který napsala s rakouským producentem a britským songwriterem. „S tím Charmem jsem se snažila, aby to byl rádiový song, protože třeba u Medicine se to zalíbilo některým zahraničním rádiím – já jako interpretka, ale říkali, že Medicine je na ně moc alternativní, takže jsem s dalším songem chtěla přijít s víc přístupným zvukem,“ prozrazuje mladá zpěvačka.

Když byla menší, absolvovala pár lekcí u zpěvačky a hlasové poradkyně Lindy Finkové. „Říkala mi, že slyší, že toho mám hodně naposlouchaného, že mám ucho a umím dobře napodobovat, co poslouchám. Ale říkala, že zpívám trošku jako koza,“ směje se.

Za studiem hlasu se vypravila i do Londýna, tamní školu ale nedokončila. „Já jsem tam měla šílenou depku. Neměla jsem tam kontakty, tady v Praze se na mě docela lepili, měla jsem nějaký okruh lidí. Ale tam jsem byla zničehonic na nule. Musela jsem hodně pracovat, na což jsem taky nebyla zvyklá, protože jsem neměla peníze na život. A zároveň v Londýně nesvítí slunce.“

Jednou by si přála, aby ji poznal celý svět. „Trošičku spoléhám na štěstí, to mě totiž docela provází. V nějakém podcastu jsem slyšela, že se tomu říká miláček universa. Takže doufám, že se mě ještě chvilku bude držet,“ dodává.

Kdy plánuje vydat své první album? A jak vznikl její pseudonym? Poslechněte si celý rozhovor Lenky Vahalové se zpěvačkou Annabelle.

autoři: Lenka Vahalová , ech

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.